0

خرمالو واقعا می‌تواند خطرناک باشد؟/ پاسخ یک استاد دانشگاه

  • کد خبر : 20077
  • ۱۹ آذر ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۷
خرمالو واقعا می‌تواند خطرناک باشد؟/ پاسخ یک استاد دانشگاه
خرمالو واقعا می‌تواند خطرناک باشد؟

به گزارش کارمیهن، طی ۳ هفته گذشته فقط در یکی از بیمارستان های مشهد،۶نفر به دلیل مصرف خرمالو با پوست، درحالی بستری شدند که ۳ تن از آنان زیرتیغ جراحی قرار گرفتند که دچار بیماری های وحشتناک گوارشی و انسداد روده شده بودند.

دکتر ریحانه علی پور، پزشک متخصص طب سنتی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتگو با خبرآنلاین می‌گوید: مطالعات و مقالات علمی معتبر نشان می‌دهند که خرمالو به دو شکل می‌تواند روی دستگاه گوارش اثر بگذارد و باعث یبوست یا انسداد روده شود.

خرمالوی نارس به دلیل داشتن تانن محلول بالا می‌تواند، ترشحات روده را کاهش دهد و حرکات گوارشی را کم کند. این فرایند باعث تشدید یبوست و در برخی افراد منجر به تشکیل «فیتو بزوآر» (توده‌های گیاهی سخت‌ شده از مواد هضم‌ نشده) می‌شود. این توده‌ها در موارد شدید می‌توانند انسداد روده ایجاد کرده و حتی نیاز به درمان‌های پزشکی جدی از جمله جراحی داشته باشند. تحقیقات اخیر حاکی از این هستند که خرمالوهای رسیده و شیرین در مقدار کنترل‌ شده می‌توانند به دلیل فیبر بالا به بهبود حرکات روده و پیشگیری از یبوست کمک کنند.

اما مصرف زیاد یا نجویدن درست میوه ممکن است باعث تجمع فیبر در دستگاه گوارش و ایجاد توده‌های گیاهی بزوآر شود که خود می‌تواند منجر به انسداد روده گردد. برای اینکه از خواص خرمالو بهره ببریم و دچار یبوست یا انسداد روده نشویم، در مصرف خرمالو زیاده‌روی نکنید. فقط خرمالوی کاملاً رسیده و شیرین بخورید. میوه را خوب و کامل بجوید تا فیبرها بهتر هضم شوند. اگر خرمالو پوست ضخیم دارد، پوست آن را جدا کنید چون هضم سختی دارد.

لینک کوتاه : https://karmihan.ir/?p=20077

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.